Zijn & Zorg

Verblijf met zorg

Als u bent aangewezen op persoonlijke verzorging of verpleegkundige zorg is deze Z&Z het aangewezen vakantieadres; gezellige kleinschaligheid en persoonlijke zorg in een volledig aangepaste huiselijke omgeving. Ook om uw mantelzorger te ontlasten kan het prettig zijn dat de zorg overgenomen wordt zodat u beiden vakantie heeft! Als u voor een kortdurend verblijf met een andere reden dan vakantie, met aanpassingen en/of zorg een onderkomen zoekt, dan leent de ruimte zich hier ook voor.

De afgesproken zorg wordt natuurlijk op de door u gewenste tijd geleverd en kan in overleg op uw dagprogramma worden aangepast.  Voor de hulp die u nodig heeft tussen deze zorgmomenten door bent u aangewezen op uw eigen mantelzorger!

De opzet van Uit de Wind is ruim, er zijn geen drempels of treden. Alle vertrekken zijn er op ingericht dat u makkelijk met uw rolstoel of rollator kunt manoeuvreren.

De indeling is als volgt:

Zitgedeelte met in de hoek een volledig ingerichte  keuken met onderrijdbaar en verstelbaar hoog-laag aanrechtblad en een eethoek. In dit zitgedeelte is ook een slaapbank aanwezig voor een meereizende mantelzorger of 3e gast. Ook staat er een elektrisch verstelbare relaxfauteuil. 

In de slaapkamer staan 2 verstelbare bedden met hoog/laag functie om eventuele zorg uit te kunnen voeren of op hoogte te zetten zodat u makkelijk uit bed komt.

 

De ruime badkamer is rolstoeltoegankelijk met een onderrijdbare wastafel, een douche zonder drempel, voldoende houvast en een ophangbaar douchezitje.  En een toilet met stevige beugels. Als u in de zorg gebruik maakt van douchestoel en/of tillift zijn er geen belemmeringen. Alle aanpassingen zijn smaakvol in de inrichting verwerkt.

Wij onderhouden contacten met verschillende leveranciers van hulpmiddelen, waardoor u vrijwel altijd de producten kunt krijgen waaraan u gewend bent bij de verzorging thuis.

De Zorg die u in Uit de Wind krijgt kunt u in overleg met uw thuiszorgleverancier vergoed krijgen omdat u de zorg deze dagen thuis niet ontvangt. Ook uit uw PGB  kunnen de zorgkosten worden voldaan. Voor de prijzen kijkt u bij ‘Tarieven en Beschikbaarheid’.

Hulphonden zijn uiteraard van harte welkom. Roken binnen is niet toegestaan, hiervoor is op het terras een overdekt zitje gecreëerd.

Voorzieningen

 Het appartement is op alle fronten voorzien van de middelen om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. Denk aan: de afwezigheid van drempels, de extra brede deuren, een ruime badkamer met beugels, de mogelijkheid tot een bed in de woonkamer, gebruik van een tillift, een verstelbaar keukenblad, hoog/laag bedden, aangepast keukengerei. Het uitzicht en de twee priveterrassen maken uw verblijf compleet.

Heeft u verzoeken ? Ziet u belemmeringen? Dan denken wij graag  mee om het voor u zo goed mogelijk en op maat te regelen.

Aan het water

In 2015 kwamen wij op deze plek wonen. Het fantastische uitzicht en de rust vinden wij heerlijk. Wijzelf wonen in een woonark en het Z&Z verblijf is in de aanbouw op het land. Om de natuur om ons heen zo mooi te houden hebben we gekozen voor een duurzame oplossing voor het koken en verwarmen; we gebruiken onze eigen zonne-energie. 

U heeft een vrij uitzicht over de weilanden aan de voorzijde en aan de achterkant over de Zesstedenvaart.  Deze vaart is de verbindingsroute tussen Amsterdam en Monnickendam. U kunt van hieruit met een boot alle kanten uit; richting Monnickendam en IJsselmeer of naar Amsterdam,  IJmuiden en de Noordzee. Desgewenst kunnen wij bemiddelen in een boottocht door het mooie waterland.

ruime parkeerplaats met betegelde achteruitlaadplaats

Prive ParkeerPlek

Prive ParkeerPlek

Eten

In het appartement is een compleet ingerichte keuken aanwezig dus uw eigen maaltje bereiden is mogelijk. Hiervoor bieden wij een boodschappenservice zodat u niet met de spullen hoeft te sjouwen.

Wilt u liever een avondmaaltijd bestellen, dan kunnen wij voor u bemiddelen bij de lokale leveranciers.

 

 

 

Nog meer mogelijkheden

Tijdens uw verblijf kunt u gebruikmaken van de volgende faciliteiten:

  • Huren van een auto bestemd voor rolstoelvervoer. Eventueel met chauffeur. Kosten vanaf € 40,= per dag.
  • Mogelijkheid om naast gewone fietsen diverse soorten aangepaste fietsen (zoals de Fun2go, Firefly) te huren. Kosten vanaf € 45,= per dag.
  • In Graft-De Rijp kunnen boten gehuurd worden die rolstoeltoegankelijk zijn. Een mooie manier om de waterrijke omgeving te ontdekken. Wij bemiddelen hierin graag.
  • Wellness aan huis. In samenwerking met een schoonheidsspecialiste, pedicure, manicure en kapster bieden wij u de mogelijkheid van een heerlijke massage, gezichtsbehandeling enzovoorts.